Jongen beroofd van spullen in Utrecht door twee jongens op scooter

Foto: politie

Onderweg naar huis is een 14-jarige jongen door twee personen op een scooter beroofd van zijn spullen. Een derde persoon sprak de straatrovers tijdens de beroving aan. De politie is – onder andere – op zoek naar deze belangrijke getuige.

Het is net na middernacht als een de 14-jarige jongen over de Poortstraat naar huis fietst. Hij stopt dan bij een stoplicht op de kruising met de Biltstraat en wil oversteken. Op dat moment komt er over de Biltstraat uit de richting van het centrum een scooter aanrijden met twee jongemannen daarop. De mannen bedreigen het slachtoffer met twee steekwapens en eisen zijn spullen. Terwijl dat allemaal gebeurt komt er een derde persoon aanfietsen. Hij lijkt een van de straatrovers aan te spreken. Hij vraagt wat hij aan het doen is. Het slachtoffer weet dan, nadat hij zijn spullen heeft afgegeven, te ontkomen.
De bestuurder van de scooter heeft een getinte huid is ongeveer 16 jaar en droeg een winterjas met een geel bandje bij de hals, mogelijk van het merk Parajumper. Hij droeg een bivakmuts en een capuchon over zijn hoofd. Hij is ongeveer 1.85 meter lang en heeft een normaal postuur.
De bijrijder sprak mogelijk met een Marokkaans accent, had een capuchon op en is ongeveer 1.85 meter. Ook hij is ongeveer 16 jaar oud.

Cookieinstellingen