Muurschildering op studentenhuis bij Berekuil

Foto: SSH

Vandaag heeft de vertrekkend voorzitter van de Raad van Commissarissen van de SSH, Jan van der Moolen, een muurschildering onthuld op de gevel van één van de
studentenhuizen aan de Biltstraat in Utrecht. Stadsdichter Ingmar Heytze maakte het gedicht, waarna kunstenares Lonneke van Zutphen het op de muur schilderde.

Ingmar Heytze maakte dit gedicht speciaal voor deze locatie. Het studentenhuis ligt vlak naast de Berekuil, waar voorbijgangers continue komen en gaan. Ter ere van zijn aftreden van de RvC heeft Jan van der Moolen deze muurschildering mogen onthullen. Jan van der Moolen was voorzitter van de RvC van de SSH tussen 2013 en 2021. Hij wordt hierin opgevolgd door Eric Kemperman.
Dit studentenhuis is overigens niet de eerste plek waar een muurschildering is aangebracht. Om het woonplezier van de huurders te vergroten en de uitstraling van SSH-panden verder te verbeteren, is de afgelopen jaren allerlei soorten kunst ontstaan. Op die manier hebben al diverse kunstenaars hun spreekwoordelijke handtekening in of op de gebouwen mogen zetten.

Reacties