Keuze locatie 10 herinneringsbomen bekend

Foto: Wikipedia

De gemeente heeft de locaties van de tien herinneringsbomen bekend gemaakt. Deze tien bomen worden geplant in het kader van de viering 900 jaar Utrecht volgend jaar.

In juni heeft het college al laten weten dat de keuze is gevallen op de Hollandse winterlinde. De inwoners van Utrecht zijn in juni dit jaar gevraagd om mee te denken over de 10 locaties van de herinneringsbomen. Het is de bedoeling dat er in elke wijk een herinneringsboom komt. In totaal hebben hier meer dan 450 inwoners hieraan deelgenomen en er zijn ruim 150 plekken voorgesteld.
Op dit moment is voor bijna alle wijken een definitieve geschikte locatie gevonden. De locaties zijn: West: Dominicusplantsoen; Noordwest: Noordsepark; Overvecht: Gagelpark of Watertorenpark; Noordoost: Veemarkt (plantsoen aan de Biltse Rading; Oost: Joke Smitplein; Binnenstad: Paardenveld; Zuid: Tolsteegplantsoen; Zuidwest: Plantsoen Rooseveltlaan (oever Amsterdam-Rijnkanaal, ter hoogte van nr. 554); Leidsche Rijn: Jan Wolkerssingel; Vleuten-De Meern: Burchtplein.
De gemeente heeft kunstenaars in de stad gevraagd om een voorstel te doen voor het ontwikkelen van een concept bij de herinneringsbomen: een ontwerp dat betekenis toevoegt aan de plekken en mensen uitnodigt tot gesprek en ontmoeting. Begin september zijn uit alle voorstellen drie kunstenaars geselecteerd. Deze drie kunstenaars wordt gevraagd om hun eerste concept door te ontwikkelen in een schetsontwerp. In november wordt uit deze drie schetsontwerpen een winnend ontwerp gekozen. Dit winnend ontwerp wordt in december tot april verder uitgewerkt en de kunstwerken wordne in de periode van april tot juni 2022 geplaatst en onthuld bij de bomen.
Vanaf begin januari 2022 wordt 10 weken lang elke week een van de herinneringsbomen geplant. Tijdens deze plantingen worden ook de 900 bomen voor 900 jaar Utrecht aan inwoners weggegeven.

Lees ook:

Stemmen voor plek herinneringsboom in de wijk

Gemeente gaat bomen uitdelen

Cookieinstellingen