Utrechts Archief verwerft aquarel van Pieter Jan van Liender

Gezicht op de Maliebaan
Foto: Utrechts Archief

Het Utrechts Archief heeft een zeldzame aquarel verworven, afkomstig uit een Franse privé-verzameling. Het gaat een tot dusver onbekend werk van Pieter Jan van Liender.
Op de tekening is de Maliebaan te zien, destijds een grotendeels onbebouwde weg buiten de vesting van Utrecht, met de Domtoren op de achtergrond.

Pieter Jan van Liender (1727-1779) was een Utrechtse schilder en tekenaar van stadsgezichten en landschappen. Zijn werk is beroemd vanwege de hoge detaillering, bijvoorbeeld van de boompartijen. Het Centraal Museum bezit ook een aantal werken van Pieter Jan van Liender.
Op zondag 12 september kan iedereen de nieuwe aanwinsten komen bekijken bij het Utrechts Archief. Naast het werk van Van Liender zijn er tekeningen van Anthony Moesman, Chris Schut, Arend van de Pol en Arne Zuidhoek te zien.
De specialisten van het Utrechts Archief zijn van 13.00 – 16.00 aanwezig om alle vragen over de tekeningen, foto’s, prenten, kaarten en ander beeldmateriaal van het Utrechts Archief te beantwoorden. De toegang is op deze dag gratis.

Reacties