Diakonessenhuis lanceert Vega-Checker

Foto:

Het Diakonessenhuis lanceert Vega-Checker, een gezondheidscheck voor vegetariërs en veganisten. Deze nieuwe dienst speelt in op de behoefte van een groeiende groep mensen die wil weten of ze gezond zijn, en wat ze kunnen doen om gezond te blijven.

Wie twijfelt of aanwijzingen heeft dat hij niet alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die nodig zijn, kan dat nu eenvoudig controleren met de Vega-Checker. Deze gezondheidscheck meet en beoordeelt alle bloedwaarden die belangrijk zijn voor vegetariërs en veganisten. Na de check volgt een adviesrapport met aanbevelingen over de voeding en/of vervolgstappen.
De Vega-Checker begint met een bloedonderzoek. Vervolgens krijgt de aanvrager een uitgebreid rapport met de uitslagen per bloedwaarde. Plus een voedingsadvies waarmee de gezondheid verder kan worden verbeterd. Artsen kijken ook of vervolgonderzoek nodig is. In dat geval wordt men doorverwezen naar de huisarts.
De Vega-Checker is ontwikkeld door een team van medisch specialisten en diëtisten van het Diakonessenhuis. Zij testen en beoordelen alle bloedwaardes die belangrijk zijn voor een vegetarische of veganistische levensstijl.
Steeds meer mensen eten minder of geen vlees of dierlijke producten. Het is dan belangrijk hier goede vervangende voedingsmiddelen voor in je dagmenu op te nemen. Zonder die vervangende voedingsmiddelen loopt iemand het risico tekorten op te bouwen van bepaalde voedingsstoffen. Dit kan leiden tot verschillende aandoeningen zoals bijvoorbeeld bloedarmoede of een verzwakt immuunsysteem.
Klinisch chemicus Kees van de Water en Internist Marcel van de Ree: “We zien in ons ziekenhuis steeds meer mensen die behoefte hebben aan regie over hun eigen gezondheid. Deze mensen willen weten of ze gezond zijn en wat ze kunnen doen om gezond te blijven. Dat kunnen wij als zorgprofessionals alleen maar steunen. Daarom hebben we de Vega-Checker ontwikkeld. Hiermee kunnen veganisten en vegetariërs op een betrouwbare manier grip krijgen op hun gezondheid.”

Cookieinstellingen