Meest lokale radiostation ter wereld bij Metaal Kathedraal

Foto: Metaal Kathedraal

Metaal Kathedraal opent zondag 1 september het meest lokale radiostation ter wereld, Radio Mekka. Met een bereik van slechts 200 meter. Dit is het werk van Noortje Sanders, speculatief Bioloog in Residence. Aanwezig in Metaal Kathedraal dankzij het kfHeinfonds. Sanders ontketent een revolutie en onderzoekt tegelijkertijd hoe lokaal datzelfde radiostation nou eigenlijk echt is…

Tijdens ’TIS MIS gaat Speculatief bioloog Sanders Radio maken. Lokaal. Ouderwets via de FM. Tijdens deze 1ste live radio uitzending zoekt Sanders uit waar alle materialen vandaan komen. De radio die ze vast heeft. Maar ook het broodje dat op je bord ligt, het wijntje in je hand of de smartphone in je broekzak.
Sanders verzamelt de hele dag de feiten. Voor iedereen. Kunstenaar Katja Fred van het Huis van Betekenis, zal tijdens de uitzendingen van de speculatieve Bioloog, de feiten live visualiseren. In kaart brengen waar alles vandaan komt. Zo maken we ons eigen gedrag zichtbaar. Hoe secuur kunnen we dat doen? Tot hoe ver kun je iets herleiden? En wat voor verhaal kan dit ons dan vertellen?
Deep map je eigen lunch gepresenteerd door Chef Kok Spicy Stardust. Als je nu boekt kost de lunch €15,00 –  op de dag zelf ietsje meer.
Alles en iedereen wordt onderdeel van het radio programma en het gesprek van Deep Mapping the Footprint.
Weet U uit hoeveel onderdelen een radio bestaat? Waar die onderdelen eigenlijk vandaan komen? Komen die van ver? Of juist van heel dichtbij? Hoe lokaal is een radiostation als de mixtafel ontworpen is in Duitsland en in elkaar gezet in China? Als de radio’s uit een bedrijf uit Eindhoven komen maar gebouwd zijn in Hong Kong? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grondstoffen waar al die onderdelen van gemaakt zijn, of over de kleding die u draagt… Oh zoveel vragen….
Wil je de uitzending zelf lokaal kunnen ontvangen? Neem dan je eigen radio mee naar Metaal Kathedraal. De uitzending is van 11.00 – 16.30 uur.
De footprint wordt visueel vormgegeven op grote banieren. Om 16.30 presenteert kunstenaar Katja Fred van Het Huis van Betekenis de kunstwerken. Wat is onze afdruk van ons handelen in verbintenis met de wereld op van 1 dag op 1 hectare?

Reacties