Different Note Muziekfestival laat kinderen met kanker muziek maken


Foto: pixabay

Op zaterdag 6 oktober vindt het Different Note Muziekfestival plaats in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Zo’n 20 bands treden dan belangeloos op met maar één doel: geld bijeenbrengen voor de Muziekids studio in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Daar worden kinderen met kanker behandeld en met de opbrengst van het festival kunnen kinderen muziek maken in de speciale studio.

Stichting A Different Note is in het leven geroepen om evenementen te organiseren zonder winstoogmerk en waar alle deelnemende acts en bestuurders volledig belangeloos aan meewerken.
De initiatiefnemers, Paul Grosfeld, Bert de Haas en Jaap Knoppert zijn allen in hun vrije tijd verknocht aan het maken van muziek. ‘Als muzikant weten wij zelf hoeveel plezier je van muziek kan hebben’, aldus Paul Grosfeld. Vanuit die gedachte kwam het idee om een muziekfestival te organiseren en dan voor een goed doel. Dat doel was snel gevonden: de Muziekids studio in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Daar worden alle kinderen uit Nederland met kanker behandeld. In het Centrum is ook een Muziekids studio waar zieke kinderen naar hartenlust muziek kunnen maken. Ook als ze helemaal geen instrument bespelen. ‘Met de opbrengst van ons muziekfestival stellen we kinderen met kanker in staat om ook muziek te maken zodat ze even niet met hun ziekte bezig zijn. We hopen op een grote opkomst bij het festival, het zou prachtig zijn als we op 6 oktober een mooie cheque kunnen overhandigen aan Muziekids”, aldus Paul Grosfeld. Het Different Note muziekfestival biedt niet alleen muziek en cabaret; het festival vindt plaats op een heel bijzondere locatie, namelijk in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Gasten zijn welkom vanaf 15.30 uur en kunnen dan tot 17.30 uur ook de dierentuin bezoeken. Wie op tijd is kan dan ook de Panda’s nog zien!
Kinderen en families kunnen die zaterdagmiddag ook de spannende voorstelling van Bamboo Bill bezoeken die om 17.15 uur begint. Vanaf 17.30 uur beginnen de eerste optredens van het festival.
Een van de artiesten die optreedt op het festival is Lisanne Spaander. Op haar 16e kreeg Lisanne te horen dat ze een kwaadaardige tumor had. Muziek was haar uitlaatklep en ze schreef haar eigen lied Vechtersbaas, over haar mentale strijd tegen kanker.
Ze kreeg podium bij Marco Borsato, RTL late night, bij de opening van het Prinses Máxima Centrum en diverse andere plekken. Lisanne zingt recht in je hart.

Kaartjes voor A Different Note Muziekfestival kosten € 19,50 per persoon voor een volwassene. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. De kaarten zijn te bestellen via de Facebookpagina van A Different Note: www.facebook.com/differentnotefestival/

Of via 

Reacties

article
69160
Op zaterdag 6 oktober vindt het Different Note Muziekfestival plaats in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Zo’n
https://utrecht.nieuws.nl/knipsels/69160/different-note-muziekfestival-laat-kinderen-kanker-muziek-maken%e2%80%a8/
2018-08-30T12:32:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/08/30123212/piano-2323844_1920.jpg
Knipsels