Overvecht krijgt woongebouwen voor starters, senioren en studenten

Foto: gemeente Utrecht

Op woensdagmiddag 21 juni hebben projectontwikkelaars AM en Van Wijnen de plannen gepresenteerd voor de woningbouw op de voormalige NPD-strook in Overvecht (hoek Zamenhofdreef/Brailledreef). Hier komen drie woongebouwen met 223 appartementen voor starters en senioren, én een woontoren voor 629 studenten, waarvan het overgrote deel bestaat uit zelfstandige appartementen. Op de begane grond komen allerlei voorzieningen, waaronder horeca.

Wethouder Kees Geldof gaf aan erg tevreden te zijn over de plannen van de ontwikkelaars. “Mooi dat de buurt en doelgroepen als studenten en senioren, zich de afgelopen jaren zo hebben ingezet voor deze plannen. En dat er naast de woningen allerlei ruimtes komen voor functies en activiteiten voor zowel bewoners als de buurt. Dit vind ik een fantastisch mooie bijdrage aan Overvecht, waar ook het Shoppingcenter van gaat profiteren.” Geldof gaf aan dat ook de openbare ruimte in het centrum van Overvecht wordt aangepakt en dat de winkeliers samen een plan maken om het shoppingcenter te verbeteren. “Ik ben blij dat we nu echt van start gaan. Dit hadden we nodig, deze mooie bijdrage aan een levendig, duurzaam Overvecht”, aldus de wethouder. Eind 2018 starten de bouwprojecten.

AM liet zien hoe zij een gezonde en inspirerende plek gaan realiseren om hier te wonen, te ondernemen en te recreëren. Zij zetten drie woongebouwen neer met elk een groene binnentuin. Bijzonder is de zogenaamde Superplint in het middelste gebouw, een enorm hoge hal voor verschillende activiteiten, zoals een Overvechts ‘food festival’, basketballen of een lokale braderie. Ondernemers uit de wijk kunnen hier een plek vinden om zich verder te ontwikkelen. Mooi voorbeeld is Pizzaiolo030, een pizzeria met leerwerktrajecten.

Het plan voor de studentenwoontoren ‘Op Dreef’ bevat gezamenlijke woonkamers, een bibliotheek en een zogenaamde wasbar. Het gebouw heeft getrapt oplopende verdiepingen met op elke verdieping een daktuin. Sportvoorzieningen zoals een bootcamp-track en een fitnessruimte nodigen de studenten uit tot een gezonde leefstijl. Het opvallende gebouw heeft energie-opwekkende gevels en daken, stadsverwarming in combinatie met warmte/koudeopslag en een flexibel casco om eventuele toekomstige aanpassingen goed mogelijk te maken. Op de begane grond komen allerlei openbaar toegankelijke ruimtes zoals een restaurant met leerbedrijf, innovatie-lab, coffeebar en een filmzaal. Ontwikkelaar Van Wijnen wil hiermee een brug slaan tussen studenten en Overvechters.

Cookieinstellingen