Dit jaar opnieuw drie Buurtcampings in Utrecht

Foto: buurtcamping

Deze zomer worden drie parken in Utrecht omgetoverd tot Buurtcamping. Van 7-9 juli mogen bewoners weer hun tentje opzetten in het Noordse Park, Majellapark en Park de Gagel.

Alle mensen die de buurt rijk is ontmoeten elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen park. Je groet elkaar, helpt elkaar en leert zo gemakkelijk nieuwe mensen kennen. Daarnaast genieten bezoekers ook nog van een breed programma aan culturele, kunstzinnige en sportieve activiteiten.

Op De Buurtcamping ontstaan bijzondere ontmoetingen. Zo vonden er in 2016 per persoon gemiddeld 13 nieuwe ontmoetingen plaats en zag 83% van de kampeerders elkaar daarna nog in de buurt. De student raakt tijdens het kampvuur voor het eerst in gesprek met de bijstandsmoeder uit de straat en de opa die nog nooit eerder kampeerde speelt een potje yahtzee met kinderen uit de buurt.

Ontmoetingen vinden plaats tussen kampeerders, maar ook als dagbezoeker zijn buurtbewoners welkom om mee te doen aan het programma, te relaxen en anderen te ontmoeten. Er is van alles te doen: van badminton tot geschminkt worden, van yoga tot karaoke en van armbandjes maken tot relaxen tijdens een massage. Uiteraard wordt er samen gegeten en is er de traditionele bingo, beide gesponsord door winkels uit de buurt.

De Buurtcamping is er voor iedereen, met een grote en kleine portemonnee. Daarom kamperen mensen met een U-pas voor 50% van de prijs, en kun je als vrijwilliger korting krijgen of zelfs gratis kamperen. Reserveren kan op www.debuurtcamping.nl/utrecht. Meehelpen als vrijwilliger? Mail naar [email protected]

Cookieinstellingen