Nieuw woonproject in Leidsche Rijn Centrum

Foto: gemeente Utrecht

Heijmans gaat voor de gemeente Utrecht 125 woningen ontwikkelen en bouwen tussen het winkelgebied en het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Het gaat om stadswoningen en appartementen in een (half-) gesloten bouwblok. De bouw start medio 2018 na de ontwikkelfase, de oplevering wordt circa twee jaar later verwacht.

Kees Geldof (wethouder Leidsche Rijn):’We zien dat de woningen die in de verkoop gaan erg gewild zijn en ook steeds meer winkelbedrijven willen in Leidsche Rijn Centrum neerstrijken. Dat is allemaal heel positief nieuws. Ik ben blij dat dit mooie project naast het winkelgebied hier volgend jaar bij komt.’

Leidsche Rijn Centrum is als woonlocatie sterk in ontwikkeling. Het te ontwikkelen plan draagt hier door kwaliteit en ontwerp ervan aan bij. Het project is daarnaast zeer duurzaam (door een combinatie van maatregelen, waaronder PV-cellen op dak en gevel) met een Energie Prestatie Coëfficiënt van -0,3. Het project wordt ontwikkeld voor een brede doelgroep; van jonge gezinnen, senioren tot jonge werkenden.

De woningen worden naast het in aanbouw zijnde winkelgebied van Leidsche Rijn Centrum gebouwd. Kenmerkend is het hoogteverschil van het gebied waar het ontwerp optimaal gebruik van maakt en waarbij het groen van de openbare stadstuin aansluit op de private binnentuinen van het project, en andersom.

Het karakteristieke ontwerp met oplopende terrassen die twee binnentuinen omarmen is tot stand gekomen met een ontwerpteam onder leiding van diederendirrix architecten, samen met Bedaux de Brouwer architecten en HilberinkBosch architecten. Landscape Interventions (LINT) is verantwoordelijk voor het ontwerp van de binnentuinen. Het stedenbouwkundig plan is van Jo Coenen Architects & Urbanists.

Cookieinstellingen