Politie arresteert drie mannen na mogelijke ripdeal

Foto: politie Utrecht

De politie heeft in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 mei drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een conflict op de Krugerstraat waarbij schoten zijn gelost.

Omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding dat mogelijk was geschoten bij een ruzie. Vervolgens zou er een auto zijn weggereden. Agenten gingen er op af en troffen twee mannen aan, van wie één probeerde een steekwapen te verstoppen maar bij het zien van de agenten wegrende. De andere man, een 55-jarige Amsterdammer, kon direct worden aangehouden.

De verdachte wees op een locatie aan de Krugerstraat waar het conflict zich had afgespeeld. Dit bleek te gaan om een schuur waarin een hennepkwekerij werd aangetroffen. Sporen wezen erop dat er inderdaad was geschoten.

Kort daarop kwam informatie binnen dat twee mannen renden over de Fentener van Vlissingenkade. Agenten gingen er achteraan en sloten de mannen in. Uiteindelijk bleek dat ze in het water waren gesprongen. De politie sommeerde de verdachten uit het water te komen, waarna ze werden aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige man uit Nieuwegein. Mogelijk was ook nog een voorwerp in het water gegooid.

Even later melden getuigen dat op de Leidsekade ook een of meer mannen in het water lagen. Agenten zagen aan de hand van sporen dat de deze personen het water weer hadden verlaten. Onderzoek in de buurt leidde er niet meer toe dat deze verdachten werden gevonden.

De politie denkt dat er mogelijk sprake was van een ripdeal. Wat de rol is van de aangehouden verdachten is nog niet duidelijk.

De politie is direct een onderzoek gestart. Getuigen die iets hebben gezien van wat zich heeft afgespeeld, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche.

Reacties