STUT Theater wint Tolerantieprijs 2017

Foto: STUT

Afgelopen vrijdag 5 mei heeft wethouder Kees Diepenveen tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht de Tolerantieprijs 2017 uitgereikt aan STUT Theater. De jury heeft dit jaar unaniem gekozen voor STUT Theater die zorgt voor verbinding tussen verschillende bevolkingsgroepen. De jury verwoordde de activiteiten van STUT kernachtig als: artistiek welzijn.

STUT Theater beweegt zich tussen kunst en welzijn. Door middel van theater creëren ze dwarsverbanden door de Utrechtse samenleving: jong en oud, inwoners met verschillende achtergronden, hulpverleners en hulpzoekenden, iedereen passeert de revue. STUT biedt bewoners onder vakkundige leiding een podium om hun verhaal te vertellen. STUT viert dit jaar haar veertigste verjaardag. Ze waren in 1995 ook de eerste winnaars van de Tolerantieprijs voor de voorstelling de Dag, de Nacht en het Overleven. Daarnaast waren ze ook een van de genomineerden voor de Tolerantieprijs in 2013.

De jury vond het bijzonder om te zien dat er zoveel (vrijwilligers)organisaties zijn, die de verdraagzaamheid, het respect en het begrip in de Utrechtse samenleving willen bevorderen. De vijftien ingediende aanvragen waren dit jaar zeer divers en er zaten wederom weer pareltjes bij.

Cookieinstellingen