Armando wil collectie bij ander museum onderbrengen

Foto: Mario Gibbels

De kunstenaar Armando wil zijn collectie, via een bruikleen van de Armando Stichting, niet meer laten beheren door MOA. De belangrijkste reden is volgens MOA de financiƫle onzekerheid waarin MOA zich tot nog toe bevindt.

De Armando Stichting heeft als gevolg daarvan het bruikleencontract met MOA per 1 maart 2018 opgezegd. MOA laat weten een goed persoonlijk contact te hebben met Armando en respecteert zijn besluit. Het museum vindt het wel belangrijk dat er een goed alternatief komt voor het museale beheer van de collectie van Armando. MOA hoopt dat de Armando Stichting het komend jaar het overleg met MOA hierover wil voortzetten.

MOA betreurt de onduidelijkheid die er nu is ontstaan over de toekomst van de Armando Collectie. MOA gaat verder als huis van kunst in de natuur met drie collecties, waaronder naast de collectie (Chinese) behangsels en het monumentale landhuis Oud Amelisweerd, de Armando-collectie van de gemeente Amersfoort. MOA beheert daarnaast een omvangrijk kennis- en documentatiecentrum op het gebied van Armando. Op 29 april is Armando weer bij MOA voor de voorstelling Dierenpraat.

Reacties