Gemeente richt Evenementenfonds op

Foto: Victor van Werkhooven, Wikipedia, CC BY 3.0

Utrecht wil nieuwe evenementen ‘met allure’ aantrekken. Organisatoren van dergelijke evenementen kunnen vanaf vandaag een aanvraag indienen bij het Evenementenfonds. Voor 2018 en 2019 komt er €300.000 per jaar beschikbaar voor het organiseren van grote evenementen.

In 2016 gaf de Grand Depart van de Tour de France een enorme impuls aan het internationale gezicht van onze stad. Deze lijn willen we in Utrecht graag doorzetten’, zegt Jeroen Kreijkamp (Economische Zaken & City Marketing).

De subsidie is bedoeld voor grootschalige evenementen (minimaal 10.000 bezoekers) die de internationale profilering van de stad versterken en ‘bright, inspiring, welcoming & connecting’ zijn. Ook moeten de evenementen een toevoeging zijn op het bestaande evenementenaanbod. Bij de toekenning van subsidie wordt rekening gehouden met kwaliteit, toegankelijkheid, duurzaamheid, spreiding in tijd en locatie en optimale bezoekersaantallen. De bijdrage uit het fonds bedraagt maximaal 50% van de totale investering.

Organisatoren die volgend jaar een evenement willen organiseren en gebruik willen maken van het Evenementenfonds, kunnen tot 19 augustus 2017 een aanvraag indienen.

Cookieinstellingen