Dimitri Gilissen nieuwe lijsttrekker VVD Utrecht

Foto:

Dimitri Gilissen wordt de nieuwe lijsttrekker van de VVD Utrecht bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Gilissen (37) is sinds 2010 raadslid voor de VVD en vanaf 2014 ook fractievoorzitter van de liberalen.

De afgelopen maanden heeft het bestuur van de VVD Utrecht gesprekken gevoerd met diverse kandidaten waaronder VVD wethouder Kees Geldof en fractievoorzitter Dimitri Gilissen. Tijdens die gesprekken heeft Kees Geldof te kennen gegeven niet opnieuw als lijsttrekker beschikbaar te zijn.

Het bestuur van het lokale netwerk Utrecht heeft Dimitri op 7 maart voorgedragen als kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Tot en met 21 maart konden ook andere kandidaten zich melden, maar dat heeft niemand gedaan. Dimitri zal tijdens de ledenvergadering van het lokaal netwerk Utrecht op 4 april a.s. formeel worden benoemd.

De VVD werd bij de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart jl. de grootste partij in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn en in de hele stad stemde meer dan 17% van de Utrechters op de partij. Volgens Gilissen laat dit zien dat er nog veel electorale winst te boeken is voor de partij die nu 5 zetels heeft in de raad.

Cookieinstellingen