Team KWF haalt ruim een ton op tijdens USP Marathon

Foto: Team KWF

Het team KWF heeft vandaag 126.104,83 euro opgehaald tijdens USP Marathon in Utrecht. De opbrengst gaat naar borstkankeronderzoek in het UMC Utrecht.

De hardlopers van Team KWF die vandaag deelnamen aan de Utrecht Science Park Marathon hebben 126.104.83 euro opgehaald voor kankeronderzoek. 215 deelnemers hebben verschillende afstanden gelopen door en rond Utrecht. Team KWF is het hardloopinitiatief van KWF Kankerbestrijding en bestaat inmiddels een jaar. De opbrengsten van de deelname aan de marathon gaan naar borstkankeronderzoek in het UMC Utrecht.

Medisch bioloog Patrick Derksen is verbonden aan het UMC Utrecht en doet onderzoek naar uitzaaiing van zogenaamd triple negatieve borstkanker, een agressieve kankersoort. Derksen is nu bezig met de laatste vertaalslag van uitkomsten uit eerder onderzoek naar toepassing bij patiĆ«nten en heeft daar de opbrengsten van Team KWF hard bij nodig: “Het zou fantastisch zijn als deze grote groep vrouwen die jaarlijks door deze vorm van borstkanker wordt geraakt, een beter vooruitzicht kan worden geboden”.

Deelnemers van Team KWF gaan hun eigen sportieve uitdaging aan om geld op te halen voor belangrijk kankeronderzoek. Met de steun en support van de hele groep kan iedere deelnemer zijn eigen prestatie neerzetten. Team KWF doet mee aan verschillende hardloop events, zoals de Marathon van Leiden op 21 mei en de Dam tot Damloop op 17 september

Reacties