Dafne Schippersbrug gaat op maandag 3 april open

Foto: Gemeente Utrecht

Op maandagmorgen 3 april, om 8.00 uur, wordt de Dafne Schippersbrug in gebruik genomen. Vanaf die ochtend zijn fietsers en voetgangers welkom op de brug. De brug is verboden voor brommers. De officiƫle feestelijke opening van de brug, samen met Dafne Schippers, vindt plaats op zaterdag 13 mei.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de afbouw van de brug. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het aanbrengen van de slijtlaag, leuningen, gaaswerk, verlichting en dempers. Er zijn dan nog wat ‘restpunten’ die de geplande openstelling niet hoeven op te houden. Zo zullen er na de ingebruikname nog enkele aanpassingen plaatsvinden aan de balustrade.

De komende periode wordt de aanvaarbescherming langs het Amsterdam Rijnkanaal afgerond. Het ontwerp hiervoor is gereed, doch begin dit jaar heeft Rijkswaterstaat geadviseerd dit ontwerp nog een keer zorgvuldig op risico’s te beoordelen en er op aangedrongen hieraan zwaardere eisen te stellen. Totdat de aanvaarbescherming afgerond is, is met Rijkswaterstaat afgesproken dat de beperkende maatregelen voor de scheepvaart die tijdens de bouw al golden, van kracht blijven.

De bouw van 15 duurzame eengezinswoningen aan de verlengde Everard Meijsterlaan is in volle gang. De verwachting is dat de woningen en het openbaar gebied voor de zomervakantie 2017 worden opgeleverd.

Reacties