GroenLinks: ‘Moeten snorbrommers van het fietspad?’

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Utrechters die vinden dat ook snorscooters vanaf nu niet langer op het fietspad maar op de rijbaan moeten rijden, worden door raadslid Thijs Weistra van GroenLinks opgeroepen om van zich te laten horen.

weistra-thijs_02“Als gevolg van het actieplan Aanpak Scooteroverlast, opgesteld door GroenLinks met steun van D66, mogen brommers in Utrecht bijna nergens meer rijden op fietspaden. Helaas mocht Utrecht dat nog niet regelen voor de categorie snorbrommers, omdat daarvoor geen helmplicht geldt. Formeel mogen ze namelijk maar maximaal 25 km/u rijden. In praktijk rijden ze echter net zo hard als brommers. Bovendien stoten ze veel fijnstof uit en maken ze fietspaden onveilig”, aldus Weistra.

Snorbrommers naar rijbaan
GroenLinks zegt dan ook blij te zijn dat de Minister van Infrastructuur en Milieu aan een voorstel werkt om toch ook snorbrommers naar de rijbaan te sturen. De gemeente krijgt in dat voorstel de mogelijkheid op bepaalde wegen en tijdstippen snorbrommers naar de rijbaan te sturen, als de drukte op fietspaden daar aanleiding toe geeft en het de verkeersveiligheid ten goede komt. De Fietsersbond heeft al aangegeven het geen goed idee te vinden dat voor elk fietspad apart een verkeersbesluit genomen moet worden.

Internetconsultatie
Dit voorstel ligt momenteel voor internetconsultatie. Dat betekent dat iedereen mag laten weten wat ze van het voorstel vinden. U kunt bijvoorbeeld laten weten

  • Of er weinig of juist veel behoefte is aan het weren van snorbrommers van fietspaden in Utrecht.
  • Of het handig is dat dit slechts op bepaalde fietspaden wordt geregeld of dat het algemeen zou moeten gelden.
  • Of je het belangrijk vindt dat het snel geregeld wordt.

Op Twitter kunt u uw mening laten weten met de hashtag #fietspadvoorfiets

 

Cookieinstellingen