Huldiging Paralympics TeamNL in TivoliVredenburg

SCHIPHOL/UTRECHT – De informatie die de KLM bekend heeft gemaakt is ietwat schaars: “De Boeing 777-300 ER / PHBVA , vluchtnummer KL 0706 brengt niet alleen de deelnemers en hun begeleiders naar Amsterdam. De verwachte aankomsttijd is nog steeds 20 september 2016 om 12.15 uur”.

paralympics2016_largeHet wordt geen exclusieve vlucht, er vliegen namelijk ook betalende passagiers mee. Het toestel zal niet op het platform van Schiphol worden geparkeerd, maar aan een gate met een aviobrug. Gezien het grote aantal rolstoelen is een vluchtafhandeling op het platform met vliegtuigtrappen niet wenselijk. Of het TeamNL uiteindelijk via het platform naar de bussen richting Utrecht zal worden geleid is ook niet bekend. Over de mogelijkheid om het team toe te juichen bij de aankomst op Schiphol wordt nergens gesproken. Niet door de Schipholleiding, noch door een woordvoerder van de KLM noch door de pers.

Maar wat weten we wel?

De officiële huldiging van het Paralympic TeamNL – de sporters haalden in Rio de Janeiro maar liefst 62 medailles: 17 goud, 29 zilver en 26 brons – vindt plaats in (een uitverkocht) Tivoli en vangt aan om 14.00 uur. Ruim voordat de Paralympische delegatie arriveert start een show met als hoogtepunt de huldiging van Paralympic TeamNL. Sportwethouder Paulus Jansen: “Utrecht is erg verguld met de primeur van de eerste publiekshuldiging van het paralympisch team. De huldiging past helemaal in de Nationale Sportweek.” Utrecht is dit jaar host city van de opening van de Nationale Sportweek, die dit jaar – van 17 tot en met 25 september – voor de dertiende keer plaatsvindt.

Cookieinstellingen