Innoverende ideeën over de dood zijn geld waard

Stilstaan is achteruitgaan luidt een oud cliché. Maar zoals zo vaak schuilt ook in dit cliché een zekere waarheid. Innovatie is belangrijk voor elk organisatie, ook in de uitvaartbranche. Om innoverende ideeën te stimuleren reikt uitvaartorganisatie Yarden elke twee jaar de Afscheidsprijs uit. Wie met het beste idee rond het levenseinde of afscheid nemen komt kan rekenen op een mooie geldprijs.

Wat is het idee achter de Afscheidsprijs?

Yarden deelt deze prijs uit om zo goed mogelijk aan de wensen van haar klanten te kunnen voldoen. Of zoals Derck van der Vegte, voorzitter van Yarden Vereniging, het zegt: “Het levenseinde, de uitvaart en de rouwverwerking zijn zeer persoonlijk en de manier waarop we er tegenaan kijken verandert constant. Wij willen met onze dienstverlening zo goed mogelijk aansluiten op de wensen vanuit de maatschappij. Dus mensen die bijvoorbeeld een product, dienst, activiteit of onderzoek missen op het gebied van de dood en het afscheid, of een origineel idee hebben om de dood bespreekbaar te maken nodigen we van harte uit deel te nemen aan de wedstrijd.”

Wie mag er mee doen?

De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen. Dat kan een bedrijf zijn dat binnen dit thema vernieuwend bezig is. Maar ook consumenten met een briljant idee zijn welkom om deel te nemen. Zolang de inzending maar origineel, vernieuwend of taboedoorbrekend is.

Wat kun je winnen?

Er zijn twee prijzen te vergeven. Een publieksprijs en een juryprijs. Beide prijzen bestaand uit een bedrag van 7.500 euro. Voor de publieksprijs wordt gestemd via de website van de Afscheidsprijs. De vakjury bestaat uit een aantal deskundigen uit het vakgebied. Het is ook mogelijk om als deelnemer beide prijzen te winnen.

Hoe kun je meedoen aan de Afscheidsprijs?

Je kunt je idee tot 1 oktober aanmelden via www.afscheidsprijs.nl. Hier zijn ook al de eerste aanmeldingen te zien. Deze zijn zeer uiteenlopend van aard, van een theatervoorstelling tot een techbedrijf. De winnaars van de Afscheidsprijs worden 19 november bekend gemaakt tijdens een symposium van Yarden.

Cookieinstellingen