Avond over slavernij en de stad Utrecht in Bibliotheek Neude

Foto: Bibliotheek Utrecht

Woensdag 30 juni nemen burgemeester Sharon Dijksma en wethouder Linda Voortman het boek ‘Utrecht en de Slavernij’ van Nancy Jouwe, Matthijs Kuipers en Remco Raben in ontvangst. Onderdeel van een breder programma rond de herdenking van Keti Koti in Bibliotheek Neude.

Op 30 juni is het Keti Koti (letterlijk Ketenen gebroken), de viering van de afschaffing van de slavernij. In Theater Bibliotheek Neude is er onder leiding van presentator Ayden Carlo van 19.00-20.30 uur in Theater Bibliotheek Neude een gevarieerd programma. Te gast zijn de redacteurs van het boek ’Slavernij en de stad Utrecht’, Nancy Jouwe, Matthijs Kuipers en Remco Raben. Zij gaan in gesprek met Leroy Lucas (Keti Koti Utrecht), Jörgen Gario, Katy Streek, Jennifer Tosch en Jomecia Oosterwolde (Sites of Memory), en Joyce Pennings van Het Utrechts Archief over het boek, herinneringen aan zwart Utrecht en de rol van kunst en cultuur.
De gesprekken worden afgewisseld met de performance Future for the Past van Sites of Memory. Een reis door de tijd naar ‘verborgen’ verhalen uit het koloniale verleden. Kunstenaars uit Zuid-Afrika en Nederland geven hun visie op dit actuele onderwerp in zang, poëzie, dans, beeldende kunst, en theater. Verder is er aandacht voor de tentoonstelling ‘Voices of Fashion’ in het Centraal Museum, Keti Koti (de viering van de afschaffing van de slavernij) en het in 2023 op te richten slavernijmonument. 
Het programma is gratis online bij te wonen. Meer informatie en de link naar de livestream vind je op de site van Bibliotheek Utrecht. 

Cookieinstellingen