Utrechtse Studenten maken audiotour over verzetsvrouwen Truus en Trui van Lier

Foto: vrouwen in verzet

Op 22 april 2021 is het precies 100 jaar geleden dat verzetsstrijder Truus van Lier werd geboren. Voor Frédérique Donker en Anna Huizing een van de redenen om haar verzetsverhaal te blijven herdenken met een coronaproof audiotour door Utrecht. 

Negen Utrechtse studenten verdiepen zich onder leiding van Frédérique Donker en Anna Huizing in de verhalen van verzetsvrouwen Truus en Trui van Lier. Truus was 22 jaar oud toen zij een Utrechtse NSB’er doodschoot. Haar nicht, Trui van Lier onderbrak haar studie om samen met Jet Berdenis van Berlekom de crèche Kindjeshaven op te richten waar zij 150 Joodse kinderen in veiligheid wisten te brengen. Truus en Trui van Lier waren beiden, net als de negen spelers, studenten in Utrecht en lid van U.V.S.V./N.V.V.S.U. Hoe was het voor een vrouw om in verzet te gaan in de Tweede Wereldoorlog? Zouden de studenten hetzelfde hebben gedurfd als Truus of Trui?Geïnspireerd door deze verhalen maken zij in het kader van Theater Na de Dam een theatrale audiotour door Utrecht.
De route start op de Prins Hendriklaan 50A en eindigt bij de Walsteeg, ongeveer 4 kilometer lopen. De totale duur van de audioroute inclusief het beluisteren van fragmenten is rond de 1,5 uur. Het enige wat je zelf mee moet nemen is een telefoon met internet, koptelefoon en goede wandelschoenen. De rest, routekaart en audio, vind je vanaf dinsdag 4 mei 2021 op de website. Vrouwen in Verzet is gratis. 
Meer info en aanmelden voor de tour kan via www.vrouweninverzet.nl

Reacties