Tentoonstelling Het huishouden op de schop in het Volksbuurtmuseum

Foto: Volksbuurtmuseum

In het Volksbuurtmuseum is tot en met 21 juni de tentoonstelling Het huishouden op de schop te zien. Een tentoonstelling waarbij huishoudelijke objecten van de depots van het museum zijn gehaald. Het museum laat zien hoe het huishouden in de afgelopen honderd jaar gedaan werd en wat voor een veranderingen (technische) ontwikkelingen ons hebben gebracht.  

Op de zolders van het Volksbuurtmuseum worden talloze voorwerpen bewaard uit het dagelijks leven. Veelal voorwerpen die gebruikt worden in het huishouden. Niet zozeer van grote geldelijke waarde, maar wél van grote sentimentele waarde.
Via deze voorwerpen komen we te weten hoe er vroeger thuis geleefd werd. We zien vooral dat vrouwen hier een grote rol in speelden. Hoe deed je de was zonder wasmachine? Kun je je voorstellen hoe het is om een maaltijd voor een groot gezin te koken met alleen een petroleumstel?
Met deze tentoonstelling laat het Volksbuurtmuseum zien hoe dat in de afgelopen honderd jaar gedaan werd. Lijkt dat nog op hoe we het nu doen en wat voor een verandering hebben de (technische) ontwikkelingen gebracht? 
De officiële opening is op 5 maart, maar de tentoonstelling is nu al te bezoeken.
Een bezoek aan de tentoonstelling is te combineren met een high tea of kookworkshop fermenteren bij Café-atelier Lucas in de Wittevrouwenstraat. 

Cookieinstellingen