Zaterdag 12 oktober Nacht van de Utrechtse Geschiedenis

Foto: Utrechts Archief

Na een succesvolle eerste editie volgt dit jaar op zaterdag 12 oktober de tweede Nacht van de Utrechtse Geschiedenis. Het thema is ‘Zij/Hij/Wij’.

Niet op één maar op drie locaties wordt dit jaar de geschiedenis van de stad en regio Utrecht gevierd. Met één toegangsbewijs kun je genieten van lezingen, theatervoorstellingen, muziek, expo’s, talkshows, debatten, exposities in het Stadhuis, Het Utrechts Archief en het Centraal Museum. Vanuit deze locaties vertrekken ook nog eens nachtwandelingen met gidsen van Gilde Utrecht en excursies naar het Domplein en de Kamer van Maria van Pallaes.
De wethouder Erfgoed geeft in het Stadhuis om 20.00 uur het startschot, maar het voorprogramma start al vanaf 18.00 uur met een bezoek aan exposities in het Centraal Museum en het Volksbuurtmuseum. De avond wordt afgesloten in Het Utrechts Archief om 01.00 uur.
Een greep uit het programma: hoogleraar Beatrice de Graaf praat u bij over de geschiedenis van terrorisme. De Gender and Diversity Hub van de Universiteit Utrecht daagt u uit na te denken over gendervooroordelen in geschiedenisonderzoek. Uw historische kennis wordt getest in de grote Hij/Zij/Wij Pubquiz. U duikt gewapend met een VR-bril de Romeinse tijd in, leert zingen als een middeleeuwer en gaat ‘Dromen in beton’. En deze avond is uw kans om mee te denken over de Canon van Utrecht. Daarnaast kunt u stadswandelingen maken onder leiding van de ervaren gidsen van ’t Gilde, theater van Aluin bekijken, de mooiste archeologische vondsten van het afgelopen jaar in de spotlight zien en zijn er lezingen van inspirerende historici en erfgoedspecialisten.

Cookieinstellingen