Geschiedenis van RASA in Jaarboek Oud-Utrecht

Foto: Oud-Utrecht

Op zondag 25 november presenteerde de Historische Vereniging Oud-Utrecht een nieuw Jaarboek. Dat vond plaats in het gebouw van BAK, aan de Pauwstraat, waar eerder RASA was gevestigd. De geschiedenis van RASA kreeg ruime aandacht in het Jaarboek en tijdens deze presentatie.

In haar lezing over de geschiedenis van RASA ging Jeanneke den Boer in op de unieke positie die dit muziekpodium van 1970 tot 2017 had, in Utrecht maar ook in Nederland en zelfs internationaal. Haar bijdrage in het Jaarboek verwijst naar een grote reeks spraakmakende evenementen, tijdens haar lezing hoorden we een selectie uit beroemde concerten. Jeanneke schetste daarmee ook de culturele ontwikkeling van de laatste 50 jaar.
In een gesprek met Wilbert Smulders gaven Jan Weerdenburg, bezoeker van het eerste uur, en Francis de Souza, programmeur vanaf 2013, hun persoonlijke kijk op RASA: het is diep treurig dat er nu in Nederland geen ontwikkelcentrum voor avontuurlijke wereldmuziek meer is en dat je die muziek nu veel minder hoort in Utrecht.
In het Jaarboek wordt verder onder meer aandacht besteed aan de geschiedenis van de Buurkerk en aan het geheim van de vijf Dombeelden. (Oud-Utrecht)

Cookieinstellingen