Zaterdag 13 oktober Nacht van de Utrechtse geschiedenis

Foto: Oud-Utrecht

Historische vereniging Oud-Utrecht bestaat 95 jaar en dat wordt zaterdag 13 oktober gevierd met de allereerste Nacht van de Utrechtse geschiedenis. Een nieuw erfgoed evenement in Utrecht waar de vereniging Oud-Utrecht samen met haar partners een terugkerend feest van wil maken in de Maand van de geschiedenis. Het thema is Opstand.

Dit jaar is er één hoofdlocatie, Het Utrechts Archief. Het grootste deel van het programma vindt daar plaats. Daarnaast zijn de Domkerk en Domunder de hele avond open voor publiek, met een aangepast programma. De gidsen van ’t Gilde Utrecht nemen bezoekers mee door de stad om zo de geschiedenis ter plekke te beleven.
De hele Nacht van de Utrechtse geschiedenis staat in het teken van grote opstanden, rebellen en protest. Laat je bijspijkeren door journalist Ad van Liempt, juniorconservator Annabel Dijkema en stadsconservator René de Kam over Utrechtse opstanden, hoor van gemeente- en rijksarchivaris Kaj van Vliet waarom opstanden niet per se goed zijn voor archieven, bekijk bij Lloyd Davies een prachtig filmprogramma met Utrechtse archiefbeelden en beleef Theatergroep Aluin met Ken je klassiekers: een spoedcursus opstandige Grieken!
Zin gekregen om zelf in opstand te komen? Schrijf een pamflet, neem een tattoo of laat je horen tijdens een echt Uteregse quiz onder leiding van quizlijer Koos Marsman En natuurlijk zijn er historische hapjes en lokale biertjes.

Reacties

article
69535
Historische vereniging Oud-Utrecht bestaat 95 jaar en dat wordt zaterdag 13 oktober gevierd met de
https://utrecht.nieuws.nl/geschiedenis/69535/zaterdag-13-oktober-nacht-utrechtse-geschiedenis/
2018-10-08T16:28:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/10/08162805/Nacht-van-de-geschiedenis.png
Geschiedenis