Jaarbeurs maakt zich op voor Big Data Expo

Foto: cc0

Deze zomer werd het bekend dat Tesla een mega-accu bij de Jaarbeurs gaat bouwen en vanaf 2019 worden er twee futuristische panden met een verticaal bos opgericht aan de Jaarbeursboulevard. Het is dus wel duidelijk: de Jaarbeurs is een plek waar innovatie plaatsvindt. Zo ook op 20 en 21 september met de derde editie van de Big Data Expo. Hier vier goede redenen om dit event bij te wonen.

1. In twee dagen volledig op de hoogte

In welke sector je ook werkzaam bent, big data is een steeds belangrijker thema aan het worden. Met de groeiende aanwezigheid van automatisering in de meeste zakelijke en industriële sectors, is het steeds meer van belang om optimaal van data gebruik te maken. Om je systemen beter op elkaar af te stemmen bijvoorbeeld, om werk efficiënter uit te voeren, en om nauwkeuriger en zuiniger om te gaan met beschikbare middelen. Maar big data is geen eenvoudig thema en ontwikkelt zich in een zeer rap tempo. Vandaar dat het nooit kwaad kan om je kennis op te vijzelen met lezingen en keynotes: of je nu al helemaal thuis bent in het onderwerp, of het net begint te ontdekken.

2. Big data-oplossingen in de Benelux

Je vindt hier niet alléén een zee aan informatie; je ontdekt hier ook je opties in de Benelux. De Big Data Expo is het grootste event in de Benelux qua vertegenwoordigde bedrijven en instellingen, die hun aanbod presenteren omtrent het verzamelen, genereren, analyseren, optimaliseren en toepassen van big data. Laat je inspireren, bekijk de mogelijkheden en geniet van handige, lokale tips en tricks.

3. Interactie en advies

Natuurlijk kun je naar hartenlust netwerken. Ontdek wat big data precies is en wat het voor jouw onderneming kan betekenen. Dit is de uitgelezen kans om met professionals in gesprek te komen die verstand hebben van data-analyse en -warehousing, privacy & veiligheid, cloud-diensten, consultancybureaus, big data search, infrastructuur, etc. Luister naar ervaringen, aanbevelingen, ideeën – en vind wellicht toekomstige samenwerkingsverbanden.

4. Het is gratis

Altijd mooi meegenomen. Het is een enorm event met grote sponsoren en is voor bezoekers kosteloos bij te wonen. Denk er echter wel aan dat je je online registreert.

Zelf deelnemen

Mocht je zelf met je organisatie op de expo willen staan, schrijf je dan hier in. Dinsdag begint de opbouw van het evenement al. De kick-off is op woensdag 20 september om 10:00 uur. Donderdag de 21e wordt de expo om 17:00 uur afgesloten en daarna afgebouwd.

Let op: Mocht je als deelnemer op de 21e om middernacht je spullen nog niet hebben verwijderd, dan worden deze door de schoonmaakafdeling weggeruimd of gesloopt. De kosten voor de schoonmaak – waarbij professionele apparatuur wordt gebruikt, bijvoorbeeld industriële stofzuigers zoals deze – worden dan aan jou doorberekend. Zorg dus dat je dit zelf op tijd hebt geregeld. Beslist dat je ook hiervoor big data-oplossingen kunt inzetten…

Reacties