Kluswoning in Utrecht: dit moet je regelen

Foto: popi-image

Het kopen van een kluswoning kan veel voordelen opleveren. Zo kun je het huis volledig naar eigen wensen maken en kun je verbouwingen doorvoeren die je anders had uitgesteld. Heb je een kluswoning in een van de populaire wijken: Wittevrouwen, Oudwijk, Tuinwijk of de binnenstad gekocht, bijvoorbeeld een populaire jaren 30-woning waar nog wel het nodige aan moet veranderen? Dan is het nu de taak om alvast het een en ander te regelen. Hieronder sommen we voor je op wat je zoal moet regelen bij het hebben van een klushuis in Utrecht.

1. Loodgieter
Een loodgieter is bij een kluswoning erg handig om erbij te hebben. Een loodgieter kan namelijk al het leidingwerk voor je uit handen nemen: dat is immers waar een loodgieter verstand van heeft. Zo moeten er tijdens de verbouwing vast wel wat leidingen worden omgelegd of moet het sanitair worden aangesloten. In een oude Utrechtse woning kan het namelijk maar zo zijn dat je de volledige indeling wil veranderen: in oude jaren zijn de woningen vaak opgedeeld in kleine ruimtes. Een loodgieter in Utrecht doet het aanpassen en aanleggen van leidingen op een vakbekwame manier, zodat jij je hier geen zorgen om hoeft te maken. Daarnaast kun je verschillende reviews van loodgieters doornemen, zodat jij de beste keuze kunt maken.
Naast het inschakelen van een loodgieter, kan het zijn dat je ook hulp nodig hebt van andere vakmannen. Denk bijvoorbeeld aan een stukadoor, een timmerman of een aannemer. Heb je bijvoorbeeld een mooie jaren 30-woning gekocht in de populaire wijk Tuindorp? Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat de karakteristieke elementen bewaard worden gebleven: ook hiervoor kun je een vakman inschakelen.

2. Vergunningen
Als je veel aan jouw kluswoning in Utrecht wil verbouwen, is de kans aanwezig dat je hiervoor eerst een vergunning moet aanvragen. Of je een vergunning moet aanvragen, hangt af van de gemeente Utrecht en de klus die je gaat uitvoeren. Zorg er daarom voor dat je je goed inleest in de regels en richtlijnen van de gemeente wat betreft het aanvragen van vergunningen voor verbouwingen.

3. Planning
Het maken van een planning tijdens een verbouwing is cruciaal. Als je namelijk zonder planning te werk gaat, is de kans groot dat je het overzicht gaat verliezen. Je wil natuurlijk niet als kip zonder kop aan de slag gaan. Er komt namelijk meer kijken bij een verbouwing dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan de werkzaamheden omtrent het slopen, het opbouwen en het afwerken. Denk ook aan de

4. Containers en ander regelwerk

Bij het verbouwen van een woning komt naast veel regelwerk, veel rommel kijken. Je verzamelt heel wat afval: denk maar aan de muren die je hebt gesloopt en schrootjes die je hebt weggehaald. Het is belangrijk dat je een aantal containers hebt geregeld waar je het puin in kunt gooien, zodat je hier geen omkijken meer naar hebt. Zorg er ook voor dat je een plek hebt waar je de container kunt plaatsen: verdiep je van tevoren in de Utrechtse buurt waar plek is voor jouw container. Daarnaast is het ook belangrijk om andere zaken te regelen: denk onder andere aan voldoende afplaktape, handschoenen en gereedschap.

Cookieinstellingen