Twitter sluit kantoor in Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

Twitter gaat wereldwijd zijn kantoorruimte verkleinen nu een groot deel van de werknemers nog altijd in elk geval deels thuis werkt. Ook het kantoor in Utrecht van Twitter zal worden gesloten.

Verder gaat het socialemediabedrijf in steden als New York, Tokio en Dublin verder met kleinere kantoren. De hele operatie moet een kostenbesparing opleveren voor Twitter, al gaat dat mogelijk wel enkele jaren duren. Kantoorruimtes worden pas verlaten als het huurcontract is afgelopen. Ontslagen vallen er niet bij de berichtendienst. Als een kantoor dicht gaat en er geen ander Twitter-kantoor in de buurt is gaan de werknemers volledig vanuit huis werken, laat Twitters personeelsdirecteur Dalana Brand weten.
De stap van Twitter is een nieuwe kostenbesparing nadat het bedrijf in mei aankondigde voorlopig geen nieuw personeel aan te trekken. Ook zou het bedrijf minder aan marketing gaan doen en moesten de kosten voor zakenreizen worden teruggebracht.
Tegelijkertijd is Twitter een van de eerste bedrijven die conclusies verbindt aan het eigen ruime thuiswerkbeleid. Al in midden 2020 kondigde het socialemediabedrijf aan dat werknemers voor altijd vanuit huis kunnen blijven werken. Dat betekent dus wel dat er veel kantoorruimte vrij komt en kan de markt daarvoor op zijn kop zetten.

Cookieinstellingen