Utrecht verlaagt kosten vergunningen voor horeca-, cultuur en evenementenondernemers

Foto: Pixabay

Utrechtse horecaondernemers betalen in 2022 geen geld voor het bijschrijven van de eerste acht leidinggevenden in de horecavergunning. Daarmee besparen zij tot 1.318 euro aan kosten. Ook de tarieven voor evenementenvergunningen zijn dit jaar met 50% verlaagd. Afhankelijk van de vergunning levert dit een besparing op tot 2.714 euro. Met dit voorstel geeft het college invulling aan een breed gesteunde wens van de gemeenteraad om Utrechtse ondernemers die getroffen zijn door corona tegemoet te komen.

Wethouder economische zaken Klaas Verschuure: “Ondernemers in de horeca, cultuur en evenementenbranche zijn hard geraakt door de coronamaatregelen. Zo zijn veel horecaondernemers hun personeel kwijtgeraakt. Het bouwen aan een nieuw team is dan al uitdaging genoeg. Door de tarieven voor evenementenvergunningen te verlagen geven we ook de ondernemers in de cultuur- evenementenbranche een steuntje in de rug.” De regeling gaat met terugwerkende kracht in en geldt voor heel 2022. Ondernemers die al een vergunning hebben aangevraagd, krijgen het teveel betaalde bedrag vanzelf teruggestort.
De regelingen zijn na overleg met de horeca- cultuur- en evenementenbranche uitgewerkt. Er is een budget van 500.000 euro gereserveerd voor de uitvoering ervan. De gemeenteraad besluit later dit jaar over het voorstel.

Cookieinstellingen