De e-bikes van TIER vindbaar in Utrecht via Google Maps

Foto: TIER

TIER, Europa’s marktleider van gedeelde micromobiliteit, en Google Maps werken samen om de toegang tot duurzame en multimodale micromobiliteit te vergroten. Vanaf maandag biedt TIER een nieuwe mogelijkheid bij het plannen van routes voor de ‘first and last mile’ in Nederland aan. Gebruikers kunnen TIER e-bikes in de buurt rechtstreeks in Google Maps vinden. De dienst is in eerste instantie beschikbaar in Utrecht.

Hiermee is Utrecht de allereerste stad in Europa waar gebruikers de e-bikes van TIER kunnen vinden op Google Maps. In de loop van het jaar zullen andere Nederlandse steden volgen. Gedeelde micromobiliteit speelt een steeds grotere rol in de stedelijke mobiliteitsmix. E-bikes zijn hier een mooi voorbeeld van, deze worden in Utrecht steeds vaker gebruikt. Het doel van TIER is om autoritten te vervangen door het bieden van een duurzaam alternatief.
In Google Maps, onder de optie Fietsroutes, kunnen gebruikers de knoppen “Uw fiets” en “TIER” vinden. Door op de TIER knop te klikken, toont Google Maps de dichtstbijzijnde beschikbare TIER e-bike – evenals de loopafstand en de oplaadstatus van elke e-bike. Om de rit te starten, worden gebruikers vervolgens doorgestuurd naar de TIER-app.
Jesper Vis, General Manager Benelux bij TIER: “Onze missie om mobiliteit voorgoed te veranderen, gaat ook over het creëren van sterke partnerschappen om de toegang tot duurzame, gemakkelijk toegankelijke en multimodale mobiliteitsoplossingen te vergroten. Door onze samenwerking met Google creëren we zichtbaarheid voor de TIER-fietsen in Google Maps en helpen we ervoor te zorgen dat rijders toegang hebben tot de vorm van vervoer die het beste bij hun dagelijkse mobiliteitsbehoeften past.”
Voor 2022 wil TIER zijn marktleiderschap in Europa verder versterken door uit te breiden naar meer Europese landen en steden.

Lees ook:

TIER lanceert elektrische deelfietsen en -scooters in Utrecht

Reacties

Cookieinstellingen