Gemeente Utrecht neemt 300e Smart Solar Charging laadpaal in gebruik

Foto: pixabay

In de gemeente Utrecht is de 300e Smart Solar Charging laadpaal in gebruik genomen. Dat meldt Solarmagazine.nl. De wijk Lombok had in juni een wereldprimeur met de eerste ‘vehicle-to-grid’ laadpaal. Eind 2015 sprak de regio de ambitie om dit uit te bouwen tot een systeem van 1.000 Smart Solar Charging laadpunten.

Binnen het project FLEET worden de huidige 300 laadpalen binnenkort zo aangestuurd dat elektrische auto’s op het beste moment voor de netbeheerder, het klimaat én de autorijder opgeladen worden. Het slimme laadsysteem gaat deze maand van start op een tiental laadpalen in de wijk Lombok. De komende 2 jaar wordt de laadtechniek geoptimaliseerd en uitgebreid naar 300 laadpunten in de gemeente Utrecht.
FLEET is daarmee een volgende stap in de ontwikkeling van het duurzame-energiesysteem Smart Solar Charging. Binnen het project werken We Drive Solar, Stedin, Stichting ElaadNL, Universiteit Utrecht en gemeente Utrecht onder leiding van het Utrecht Sustainability Institute de mogelijkheden van slim laden verder uit.

Reacties