Wethouder roept Utrechters op om horeca te helpen rond Koningsdag

Foto: pixabay

Utrecht zou op 26 en 27 april in het teken staan van Koningsnacht en Koningsdag, onder meer met de jaarlijkse vrijmarkt. Vanwege het coronavirus gaan de feestelijkheden niet door en dat heeft ook effect op de inkomsten van de lokale horeca. Om die enigszins tegemoet te komen roept wethouder Klaas Verschuure Utrechters op om de lokale horeca te steunen in aanloop naar Koningsdag.

Een van de manieren waarop dat zou kunnen is de website www.helpdehoreca.nl, een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), in samenwerking met een groot aantal horecapartners. Via de site kunnen mensen een waardebon kopen bij een horecagelegenheid naar keuze. Cafés, restaurants en lunchrooms ontvangen daardoor nu toch nog inkomsten om hun vaste kosten te kunnen betalen. De waardebon kan verzilverd worden zodra de horeca weer hun deuren mogen openen. In Utrecht doen 150 horecazaken mee aan helpdehoreca.nl.
Dirk Beljaarts, algemeen directeur van KHN: “Het is absoluut hartverwarmend om zoveel mooie initiatieven te zien: mensen die een waardebon kopen om hun favoriete restaurant of café te steunen, of een bon cadeau doen aan dierbaren met vitale beroepen. Door de verlenging van de maatregelen verkeren veel horeca ondernemers in grote problemen. Dat de gemeente Utrecht nu een oproep doet aan haar inwoners in de aanloop naar Koningsdag, een doorgaans lucratieve dag voor veel horecaondernemers, is een ontzettend krachtig en positief statement waarvan we alleen maar kunnen hopen dat andere gemeenten dit voorbeeld overnemen. Alleen samen komen we hier doorheen.”

Reacties