Drie dagen geen treinen tussen Utrecht – Den Bosch en Tiel

Foto:

ProRail, Dura Vermeer en Mobilis treffen op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september in Tricht voorbereidingen voor de aanleg van een trillingsreducerende constructie. Ook vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats tussen Geldermalsen en Den Bosch. Voor de reizigers worden stop- en snelbussen in gezet.

Onder de vlag van de Lingense Alliantie leggen Dura Vermeer, Mobilis en ProRail een derde spoor aan in Tricht. De trein tussen Geldermalsen en Dordrecht hoeft dan niet langer het spoor Geldermalsen – Utrecht te kruisen. Onderdeel van dit project is de aanleg van een ondergrondse trillingsreducerende constructie. Deze vangt trillingen van passerende treinen op en zorgt voor minder hinder in de woningen die dicht op het spoor liggen.
Voor het plaatsen van de trillingsreducerende constructie is ruimte nodig. Daarom worden ten oosten van de overweg Nieuwsteeg een deel van de verharding verwijderd en worden de kabels en leidingen verlegd en de bomen en struiken verwijderd. Tijdens de werkzaamheden is de overweg Nieuwsteeg afgesloten voor alle verkeer. 
Andere werkzaamheden die plaatsvinden zijn het aanpassen van de bovenleiding bij de toekomstige onderdoorgang Randweg. Ook worden voorbereidingen getroffen voor de bouw van een nieuwe spoorbrug over de Linge. En in Waardenburg worden twee zestig meter lange wissels geplaatst in het spoor die toegang geven tot een nieuw wachtspoor. Deze worden met een hijskraan in delen vanaf het viaduct aan de Zandweg (dit viaduct is het hele weekend afgesloten) op hun plaats gehesen. Verder vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan het spoor tussen Geldermalsen en Den Bosch. Zo worden de drie dagen dat er geen treinen rijden optimaal benut.
Op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is er geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht – Den Bosch/Tiel. Er rijden snel- en stopbussen. Reizigers wordt geadviseerd om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Reacties