Opening energieneutrale KwikFit in Utrecht

Foto: KwikFit

Afgelopen zaterdag opende KwikFit in Utrecht zijn eerste energieneutrale garage. Wethouder Kees Geldof was namens de gemeente Utrecht aanwezig om samen met Peter Wierikx, Sales Director KwikFit, en Patrick Sturkenboom, Filiaalmanager van KwikFit de vestiging aan De Heldinnenlaan 6 in Utrecht officieel te openen. Deze nieuwe vestiging is gebouwd volgens de nieuwste standaarden op het gebied van CO2-neutraal bouwen en heeft, uniek voor de autobranche, het hoogste energielabel A++++.

Door een aantal slimme energiebesparingen heeft de nieuwe vestiging van KwikFit in Utrecht het hoogste energielabel A++++ verkregen. Energie wordt bespaard door het pand te verwarmen met all-electric warmtepompen en vloerverwarming. Een gasaansluiting is daardoor niet meer nodig. De energie wordt opgewekt met circa 180 zonnepanelen op het dak van het pand. Deze innovaties zorgen samen voor een CO2 reductie van ongeveer 21 ton per jaar. Een andere slimme energiebesparing is de verlichting van het pand: de binnen- en buitenverlichting van het pand worden uitgevoerd in LED verlichting met een hoge lichtstroom per watt. Ook wordt de verlichting met uitzondering van de werkplaats en de receptie geschakeld met bewegingsdetectoren.
Ik ben ontzettend trots dat we in Utrecht onze eerste energieneutrale garage hebben geopend. Voor de bewoners van Utrecht betekent dit dat ze hun auto kunnen brengen naar een duurzame vestiging waar de modernste apparatuur staat voor auto onderhoud en reparaties,” aldus Peter Wierikx, Sales Director KwikFit.
KwikFit heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en streeft ernaar om groen te opereren binnen de autoservice branche. De energieneutrale garage in Utrecht is een pilot en dient als onderdeel van een bredere strategie om duurzaam te ondernemen. Nieuwbouw panden of panden die fors verbouwd worden, komen als eerste in aanmerking om energieneutraal gemaakt te worden.

Reacties

article
68307
Afgelopen zaterdag opende KwikFit in Utrecht zijn eerste energieneutrale garage. Wethouder Kees Geldof was namens
https://utrecht.nieuws.nl/economie/68307/opening-energieneutrale-kwikfit-utrecht/
2018-05-29T10:25:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/05/29102446/image001-2.jpg
Economie