Belangrijke zaken bij het beginnen van je eigen start-up

Foto: CC0

Veel mensen dromen ervan: eigen baas zijn, van je hobby je werk maken, vakantie nemen wanneer jij dat wilt en natuurlijk de uitdagingen die hierbij komen kijken. Al deze redenen zijn een belangrijke drijfveer voor het opzetten van je eigen zaak.

In de regio’s Utrecht, ’t Gooi en Vechtstreek is het beginnen van een eigen bedrijf erg populair. Sinds 2012 zijn er 209 nieuwe start-ups opgezet die momenteel nog steeds actief zijn en goed zijn voor 1694 banen. StartupUtrecht wil over 3 jaar het onderzoek herhalen om te kijken of er wederom sprake is geweest van een sterke groei. Bij het beginnen van een start-up zijn een aantal zaken van belang.

Aanmelden bij de Kamer van Koophandel

De eerste stap die je moet nemen bij het starten van je onderneming is je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit is namelijk verplicht. Je moet je uiterlijk 1 week nadat je gestart bent met je onderneming aanmelden. Als je geïnteresseerd bent in onderwerpen zoals met wie je te maken hebt als je zaken doet, wie er aansprakelijk is in geval van faillissement en praktische informatie over het desbetreffende bedrijf, dan kun je de Kamer van Koophandel daarover contacteren. Dit is voor jou dus van belang als je wilt samenwerken met bedrijven en er zeker van wilt zijn dat hun activiteiten betrouwbaar zijn. Maar ook voor andere bedrijven is het belangrijk zodat ze weten dat jouw bedrijf zuiver is. Voor meer informatie over het inschrijven bij de Kamer van Koophandel kun je hier kijken.

Sluit verzekeringen af

Verschillende verzekeringen kunnen in het dagelijks leven nuttig en zelfs noodzakelijk zijn. Zo is dit ook het geval bij het hebben van een eigen bedrijf. Per start-up en branche is het verschillend welke verzekeringen het meest van belang zijn. Besteed dus zorgvuldig aandacht aan het afsluiten van verzekeringen. Via de site van de Rabobank kun je bijvoorbeeld een risicoadviseur vragen om samen te kijken naar belangrijke verzekeringen die je moet afsluiten binnen je branche.

Promoot je bedrijf

De dag dat je echt begint met je onderneming komt steeds dichterbij. Maar hoe ga je nu een klantenkring verzamelen, hoe weten mensen dat jouw nieuwe bedrijf bestaat en hoe maak je mensen enthousiast voor jouw product of dienst? Natuurlijk: met een open dag! Het promoten van de open dag kan je doen via verschillende social-media kanalen zoals Facebook, Instagram of Twitter. Maar ook het maken van flyers met een pakkende tekst is een goede manier om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Flyers kun je gemakkelijk laten drukken in alle vormen en maten via deze site.

Tijd voor de inrichting

Tijdens het openen van je eigen bedrijf heb je natuurlijk erg veel aan je hoofd. Het inrichten van je bedrijf zal dan wellicht niet het eerste zijn waar je aan denkt. Veel geld en tijd willen beginnende ondernemers vaak niet uitgeven aan de inrichting van het kantoor. Toch is een fijne werkomgeving erg bevorderlijk voor de prestaties van jou en je eventuele personeel. Met de volgende tips zal jij samen met je personeel zeker snel resultaat boeken. Zorg voor een uitzicht naar buiten, want dit reduceert stress en verbetert de cognitieve functies. Planten in de werkomgeving verhogen de concentratieboog van de werknemers, zeer belangrijk dus! Zonlicht is erg belangrijk binnen een kantoor. Als dit echter niet mogelijk is, zorg dan voor genoeg natuurlijk licht. Daarnaast zijn goede bureaus, comfortabele bureaustoelen, een fijne bank en eventuele andere meubels ook erg belangrijk. Voor een goedkope inrichting van je kantoor kun je een kijkje nemen op de site van Ikea.

Bezoek een start-up event

Het bezoeken van een start-up event is een must! Het is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens inspirerend. Je leert hier zelf veel maar je kan ook jouw kennis, ervaring en ideeën weer met anderen delen. Tijdens een event leer je veel nieuwe mensen kennen en die zouden je kunnen helpen tijdens je verdere carrière als zelfstandige. Op zoek naar een start-up event in Utrecht? Op Utrechtinc.nl kun je de eerstkomende events bekijken.

Reacties

article
67642
Belangrijke zaken bij het beginnen van je eigen start-up
Veel mensen dromen ervan: eigen baas zijn, van je hobby je werk maken, vakantie nemen
https://utrecht.nieuws.nl/economie/67642/belangrijke-zaken-beginnen-eigen-start-up/
2018-03-20T10:24:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/03/20101932/write-593333_1920.jpg
bedrijf, eigen, start-up
Economie