Werkloosheid in Utrecht onder het landelijk gemiddelde

Jongere aan het werk
Jongere aan het werk
Foto: CC0 Public Domain

De dalende trend van het werkloosheidspercentage in Utrecht zet zich voort, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dit geldt voor alle leeftijdsgroepen en opleidingsniveaus. In 2017 daalde de werkloosheid van 6,0% naar 4,6%. Het werkloosheidspercentage ligt inmiddels onder het landelijk gemiddelde (4,9%). Van de vier grootste steden is Utrecht de enige gemeente met een werkloosheid lager dan 5%.

Utrecht zet in op een integrale benadering van werkgelegenheid, arbeidsmarkt en onderwijs. Wethouder Jeroen Kreijkamp is tevreden : “Dit is mooi nieuws, een positieve trend die goed is voor de ontwikkeling van de stad Utrecht.”
Het werkloosheidspercentage daalde in Utrecht voor alle leeftijdsgroepen en voor alle opleidingsniveaus. De grootste daling vond plaats in de leeftijdsgroep 45 jaar en ouder (van 7,0% naar 5,2%).
In 2017 hadden circa 4.000 meer Utrechters betaald werk dan het jaar daarvoor. Hierdoor is de netto arbeidsparticipatie iets toegenomen (70,5%). De arbeidsparticipatie ligt hiermee hoger dan het landelijk gemiddelde (66,7%) en hoger dan in de rest van de G4.

Cookieinstellingen