Dutch Game Garden introduceert videocursussen over game-ondernemerschap

Foto: Dutch Game Garden

Dutch Game Garden kondigt de release aan van Game Garden Academy, een portfolio van videocursussen over game business voor startende ontwikkelaars en studenten. De cursussen worden internationaal verkocht via online videocursusplatform Udemy.

De cursussen van Game Garden Academy bevatten basisinformatie en tips over onderwerpen waar ontwikkelaars met een eigen bedrijf mee te maken krijgen: ondernemerschap, marketing, PR, financiën, pitchen, teamdynamiek en meer. Deze onderwerpen komen niet of nauwelijks aan bod bij game-opleidingen in Nederland of daarbuiten, terwijl veel afgestudeerden een eigen gamestudio oprichten.

We hebben de afgelopen jaren heel veel verschillende bedrijven geholpen met ondernemerschap,” zegt Eline Muijres, Communications Manager van Dutch Game Garden. “We hebben gezien waar ontwikkelaars moeite mee hebben en waar ze succes hebben geboekt. De kennis en ervaring die we hebben verkregen delen we lokaal in ons incubatieprogramma. Via Game Garden Academy kunnen we deze kennis delen op een internationaal platform en daarmee wereldwijd startende game-ontwikkelaars helpen.”

Game Garden Academy lanceert met vier cursussen op Udemy. Elke cursus van Game Garden Academy staat in het teken van een thema, waarbij een expert kennis en ervaring deelt in verschillende lessen. Daarnaast bevat elke cursus interviews met ervaren game-ontwikkelaars voor aanvullende perspectieven en verhalen. Onder de geïnterviewden zijn Rami Ismail (Vlambeer), Leonie Manshanden (BioShock Infinite), Katie Stegs (Crossy Road) en studios als Ronimo Games (Awesomenauts) en Abbey Games (Reus).

Dutch Game Garden breidt het portfolio in de komende maanden uit met meer cursussen. Een overzicht van Game Garden Academy is te vinden op www.gamegardenacademy.com.

Over Dutch Game Garden: Dutch Game Garden is een game-incubator en business center met meerdere locaties in Nederland. Dutch Game Garden’s missie is het creëeren van werkgelegenheid en economische groei door de gamesindustrie in Nederland te stimuleren. Naast evenementen, workshops, lezingen en matchmaking begeleidt Dutch Game Garden jonge gamebedrijven met game-ondernemerschap, groei en zichtbaarheid. Door middel van individuele coaching, advies en trainingen helpen we de gamestudio’s zichzelf te vestigen, gezond te groeien en steeds betere games te ontwikkelen.

Reacties

article
66526
Dutch Game Garden kondigt de release aan van Game Garden Academy, een portfolio van videocursussen
https://utrecht.nieuws.nl/economie/66526/dutch-game-garden-introduceert-videocursussen-game-ondernemerschap/
2017-12-05T10:11:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2017/12/05101057/Dutch-Game-Garden-Academy.png
Economie