Nieuwe spoorbrug ligt op zijn plek

Foto: Prorail

ProRail heeft het afgelopen weekend de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal geplaatst. De nabij gelegen sporen zijn vannacht weer vrijgegeven en de treinen konden vanochtend weer gewoon rijden. Ook de Vleutensebaan ging vanochtend weer open voor het wegverkeer. Scheepvaart is sinds vannacht ook weer mogelijk. In de timelapse kun je het noeste werk van dit weekend nog eens in sneltreinvaart terugzien.

Van 17 tot en met 19 november is de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal geplaatst voor de spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn. Op verzoek van ProRail en aannemer BAM moest Rijkswaterstaat het waterpeil van het Amsterdam-Rijnkanaal gisteren omhoog brengen, zodat het ponton precies op de goede hoogte kwam te liggen. Verder verliepen de werkzaamheden voorspoedig en konden wegverkeer en treinverkeer vanochtend zoals gepland weer opgestart worden. Meer weten over de brug, lees dan dit bericht: de nieuwe spoorbrug in cijfers

Om de groei van het treinverkeer mogelijk te maken, werkt ProRail aan de verdubbeling van het spoor tussen de stations Utrecht Centraal en Leidsche Rijn. Hiermee krijgt ook het laatste stuk spoor tussen Utrecht en Woerden vier sporen. De nieuwe spoorbrug moet nu nog aangesloten worden op de bestaande sporen. Dat gebeurt later. Naar verwachting kunnen in het voorjaar van 2018 de eerste treinen over de brug rijden.

Cookieinstellingen