Aantal aanvragen Ondernemersfonds Utrecht steeg in 2016 met 40 procent

Foto: OFU

Ondernemersfonds Utrecht kijkt wederom terug op een succesvol jaar. Het aantal aanvragen steeg in 2016 met 40 procent en de trekkingsgebieden hebben de bestedingen uit topjaar 2015 nagenoeg kunnen evenaren.

Dit staat in het jaarverslag 2016 van Stichting Ondernemersfonds Utrecht, dat vandaag is verschenen. Bestuursvoorzitter Hans de Leeuw: ‘Een enkel gebied is nog zoekende, maar we zien dat de belangstelling voor het Ondernemersfonds nog steeds toeneemt. In 2016 hebben we extra geïnvesteerd in onze communicatie, waarmee we Utrechtse ondernemers nog meer willen informeren en inspireren. Tijdens de feestelijke bijeenkomst voor lustrumjaar 2017 werd goed zichtbaar dat het enthousiasme over het fonds groeit. Er ontstaat een nieuwe dynamiek.’

Van de (geprognotiseerde) omvang van het fonds in 2016 werd 102 procent besteed. Hiermee is de onderbesteding op gebiedsniveau teruggelopen. Met name de ‘oude’ tegoeden uit 2012 en 2013 zijn nu vrijwel geheel gedekt. De gebieden maakten bovendien gebruik van de mogelijkheid om toekomstige verplichtingen te reserveren voor bijvoorbeeld langlopende contracten, met een totale waarde van € 1.1 miljoen.

De ontwikkelingen in 2016 vormen een mooie basis voor lustrumjaar 2017. Op 30 januari 2017 is het vijfjarig bestaan van het Ondernemersfonds gevierd met 250 Utrechtse ondernemers en belanghebbenden. Ter gelegenheid van het lustrum is tevens een magazine uitgebracht over alles wat het Ondernemersfonds Utrecht de afgelopen vijf jaar teweeg heeft gebracht. Dit magazine is verschenen als een gecombineerde uitgave met het jaarverslag 2016.

Cookieinstellingen