Buzinezzclub helpt jongeren uit de uitkering

Foto: Buzinezzclub

Buzinezzclub start op 8 mee een nieuwe programmaronde om jongeren uit de uitkering te helpen. In Utrecht kunnen 40 jongeren starten met het programma.

In januari, mei en oktober kunnen jongeren zich aanmelden voor het halfjaarprogramma dat hen begeleidt naar een baan, opleiding of bij de start van een eigen onderneming. Gemiddeld heeft 60 procent van de jongeren binnen een half jaar geen uitkering meer nodig, 30 procent vindt een baan die bij ze past, 20 procent begint met een opleiding en 10 procent start een eigen onderneming. De jongeren krijgen vier dagen per week workshops, trainingen en begeleiding van een vrijwillige coach die zijn of haar kennis en netwerk openstelt.

Jaarlijks begeleidt de Buzinezzclub ruim 400 jongeren in Rotterdan, Eindhoven en Utrecht. Vanaf 8 mei kunnen weer 40 jongeren tussen de 18 en 30 jaar met een uitkering starten met het programma in Utrecht. Aanmelden kan via de werkmatchers van de gemeente Utrecht.

Het programma wordt mogelijk gemaakt dankzij de Social Impact Bond Utrecht, een financiƫle samenwerking waarbij private partijen investeren in een maatschappelijk probleem zoals jeugdwerkeloosheid.

Reacties