CO2-neutrale houtbouw appartementen op de Monicahof

Foto: Studio Ramin Visch

Op de Monicahof verrijst in drie maanden tijd een CO2-neutraal houtskeletbouw gebouw. In december van dit jaar staat een nieuw woontorentje van 12m hoog met 6 tiny apartments en 2 werkruimten, geheel opgetrokken uit hout. Dat meldt de Architect.

Houtbouw is CO2-positief en heeft nauwelijks CO2-emissie bij productie. Bijkomend voordeel is de bouwsnelheid. De bouwperiode in hout vergt ongeveer een derde van de tijd die traditionele baksteen bouw nodig heeft.
Het slopen van de bestaande oude bebouwing in de Monicahof is 1 september jongstleden gestart en over drie maanden staat op diezelfde plek het nieuwe gebouw.
De bouwwerkzaamheden zullen geen gevolgen hebben voor de huidige groeninrichting van het park en geeft zelfs ruimte terug aan het park; er komt groen bij.
Het ontwerp dat er nu ligt is van ‘Studio Ramin Visch‘, die naar eigen zeggen een “Zacht gebouw” heeft ontworpen dat helemaal opgaat in de parkachtige omgeving. Het nieuwe ontwerp telt zes zogenaamde tiny appartements en twee kantoorruimten, elk met een woon- of werkoppervlak van circa 50m2.

Cookieinstellingen