Met 163 km per uur over de Beneluxlaan

Foto: politie

Tijdens een controle op de Beneluxlaan in Utrecht zijn op dinsdag 27 augustus twee mannen die daar met hele hoge snelheden reden door de lasergun vastgelegd. Op dit stuk weg is 50 kilometer per uur toegestaan

Een 29-jarige motorrijder uit Utrecht is dinsdagmiddagmiddag rond 16.00 uur aan de kant van de weg gezet. Op zijn motorfiets passeerde de man de lasergun met 163 km per uur. Op dit stuk weg is 50 kilometer per uur toegestaan. De man wilde ‘zijn motor even opendraaien’ met als gevolg een hoge boete, een inbeslagname van de motor en een ontzegging van de rijbevoegdheid.
Een 23-jarige man uit Utrecht reed zonder rijbewijs 107 km per uur op de Beneluxlaan. Hiervoor kreeg hij proces verbaal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en voor de hoge snelheid. Later rijdt precies dezelfde man op precies dezelfde locatie, maar dan op een motorfiets langs de lasergun. Hij wordt na een korte achtervolging weer staande gehouden, waarna zijn motorfiets in beslag is genomen. Het OM buigt zich nu over de verdere strafmaat van deze man.

Cookieinstellingen