UCK in financiële problemen

Foto: UCK

De Utrechtse gemeenteraad heeft onlangs een ‘brandbrief’ ontvangen van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) waarin de organisatie zijn zorgen uitspreek over de huidige situatie en de toekomst van het Centrum. De fracties van D66, VVD, GroenLinks, SP, PvdA, ChristenUnie en Student en Starter hebben vragen hierover gesteld aan het college.

De fracties willen onder meer van het college weten hoe het oordeelt over het verzoek van UCK voor een hoger subsidiebedrag vanaf 2018 en de noodzaak van een eenmalige investering. Ook vragen de fracties zich af wat er gebeurt met de cultuureducatie en amateurkunsteducatie als het UCK ‘kopje onder gaat’.

De gemeente heeft in de periode 2014 – 2017 in stappen 2 miljoen euro subsidie afgebouwd bij het UCK en aan de scholen beschikbaar gesteld. Ondanks de grote subsidievermindering is er volgens het UCK sprake van een groeiend aantal cursisten. Volgens UCK heeft het inmiddels 90 procent van de beoogde doelstellingen bereikt. Het UCK vraagt de gemeente vanaf 2018 een ‘passende subsidie’ om haar doelstellingen te bereiken.

Cookieinstellingen