Gemeente stelt omgevingsvisie Vleuten-De Meern vast

Foto: gemeente Utrecht

De gemeente heeft in samenwerking met bewoners de omgevingsvisie Vleuten-De Meern vastgesteld en legt deze nu ter inzage tot 8 juni 2017. Na de zomer kan de visie ter vaststelling aan de gemeenteraad worden aangeboden.

In de omgevingsvisie heeft de wijk aangegeven wat behouden moet worden en wat mogelijke ontwikkelingen zijn. Bewoners willen een fijne woon- en werkomgeving met voldoende groen. Ze willen elkaar makkelijk kunnen ontmoeten en zich prettig kunnen verplaatsen.

Een omgevingsvisie is onderdeel van de omgevingswet die de komende jaren in Nederland wordt ingevoerd om regelingen op het gebied van ruimtelijke ordening en leefomgeving te bundelen en te vereenvoudigen. Dit geeft meer ruimte aan particuliere initiatieven. De omgevingsvisie geeft inzicht in de ontwikkelingen die in een wijk op korte en lange termijn verwacht worden en biedt het kader voor een bestemmingsregeling. Vleuten-De Meern is het eerste deelgebied met een omgevingsvisie in de geest van de nieuwe omgevingswet. Het resultaat en de ervaringen van dit proces worden gebruikt bij het opstellen van toekomstige omgevingsvisies voor andere deelgebieden in de stad.

Cookieinstellingen