Tentoonstelling het Stijljaar in het Stadskantoor

Foto:

16 meubels, gebouwd en gedecoreerd door studenten van Nimeto worden de komende maanden tentoongesteld in de hal van het Stadskantoor. Deze meubels zijn geïnspireerd op kunstbeweging De Stijl. De tentoonstelling is te zien van 1 februari tot en met 31 mei.

De studenten volgen de opleiding Specialist Restauratie en Decoratie aan de Nimeto Utrecht, de mbo vakschool voor creatief, technisch en ondernemend onderwijs. Zij hebben vier beroemde meubelontwerpen van Gerrit Rietveld nagebouwd en naar eigen idee gedecoreerd. De keuze bestond uit vier meubels en vier thema’s waarbinnen de studenten de decoratieopdracht hebben uitgevoerd. Een vijfkoppige jury met onder andere Mieke Rietveld, de kleindochter van Gerrit Rietveld en Kees Diepeveen, wethouder van Cultuur, hebben de zestien mooiste meubels geselecteerd. Deze meubels zijn in de hal van het stadskantoor tentoongesteld.

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl werd opgericht en is 2017 uitgeroepen tot het stijljaar. Tijdens de tentoonstelling is er dan ook aandacht voor alle activiteiten rondom het stijljaar. De wereldberoemde kunstbeweging De Stijl heeft nog steeds grote invloed op hedendaagse kunst, architectuur, design en gebruiksvoorwerpen. Daarom is 2017 tot het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’ uitgeroepen. Bekende kunstenaars van deze beweging waren bijvoorbeeld architect en meubelmaker Gerrit Rietveld en kunstschilder Piet Mondriaan.

Meer informatie over alle activiteiten in Utrecht en Amersfoort: www.destijlutrechtamersfoort.nl

Cookieinstellingen