Gouden Film voor Michiel de Ruyter

AMSTERDAM/UTRECHT – Sinds de release afgelopen donderdag hebben meer dan 100.000 bezoekers MICHIEL DE RUYTER in de bioscoop gezien. Roel Reiné, de regisseur van de epische avonturenfilm over het leven van Nederlands grootste zeeheld, heeft hiermee met hoofdrolspeler Frank Lammers en producent Klaas de Jong zijn eerste Gouden Film in de wacht gesleept.

De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Bij de Gouden Film werd tevens de Gouden Pen, een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers, uitgereikt aan de scenaristen van de film Alex van Galen en Lars Boom.

Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

Cookieinstellingen