112

Man bedreigd op de Vleutenseweg

Foto: Politie

Woensdag 5 april werd een man op de Vleutenseweg bedreigd, waarna een reeks van incidenten volgde. De recherche onderzoekt deze zaken en zoekt getuigen en camerabeelden.

Woensdagmiddag rond 17.15 uur kreeg de politie de melding dat er op de Vleutenseweg een man werd bedreigd met een op vuurwapen gelijkend voorwerp. De bedreiger was er vervolgens in een auto met hoge snelheid vandoor gegaan. Agenten gingen direct op de melding af en stelden in de omgeving een onderzoek in. Van de vluchtauto werd een signalement doorgegeven en kort daarop kwam de melding dat er een auto in de brand stond op de Schönberglaan die leek op de vluchtauto.

Surveillerende agenten zagen vervolgens op de Martin Luther Kinglaan een auto met hoge snelheid rijden. Zij gingen achter deze auto aan. Via de Hooggelegen reed de verdachte auto in de richting van de A2. Bij de afrit Leidsche Rijn raakten de agenten de auto kwijt. Een korte tijd later werd deze auto leeg aangetroffen op de Proostwetering en getuigen zagen daar een tweede verdachte auto wegrijden. Deze auto stopte bij een tankstation op de Proostwetering. In de auto zaten drie mannen. Zij werden direct aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de bedreiging. De mannen werden gisteravond na verhoor weer heengezonden. Het ging om drie mannen uit Utrecht van 18, 20 en 21 jaar. Hun mogelijke betrokkenheid wordt nog verder onderzocht. Een onderzoek is ingesteld naar de reeks incidenten en of ze verband met elkaar hebben. De recherche zoekt getuigen van de bedreiging en de overige incidenten.

Reacties

Cookieinstellingen