112

Politie arresteert twee dealers in Lombok

Foto: politie Utrecht

Woensdag 29 maart heeft de politie in en rond Lombok extra gecontroleerd op drugshandel en verkeersovertredingen. Daarbij zijn twee dealers aangehouden.

Agenten zagen rond 16.30 uur twee hen bekende drugsgebruikers op het Spinozaplantsoen. Zij volgden hen terwijl zij naar de Keulsekade fietsten en onder de gele brug in een geparkeerde auto stapten. In de auto werden drugs aan hen verkocht. De twee gebruikers werden aangehouden, een man van 47 jaar oud en een vrouw van 51 jaar oud, beiden uit Utrecht. De twee dealers reden in de auto weg en gooiden een zakje drugs uit het raam. Zij reden door over de Vleutenseweg en konden worden aangehouden op de Spinozaweg. Ook deze twee mannen, van 20 en 22 jaar oud, beiden uit Utrecht, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zij hadden een hoeveelheid geld bij zich. In het weggegooide zakje zaten bolletjes drugs.

Tijdens de politieactie werd ook extra gecontroleerd op het gebied van verkeer. Er werd onder andere met een lasergun op snelheid gecontroleerd op de Graadt van Roggenweg/ Weg der Verenigde Naties. Een hardrijder reed hier 102 km terwijl de maximumsnelheid hier 50 km is. De Belastingdienst deed ook mee aan de controles en nam twee voertuigen in.

Cookieinstellingen