112

Twee maanden voorwaardelijk voor man die partner mishandelde

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Een 53-jarige man die in oktober vorig jaar zijn toenmalige vriendin meerdere malen tegen het hoofd heeft geschopt, is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Dit meldt NU.nl

De man en het slachtoffer kregen in een woning ruzie. De ruzie escaleerde waarbij de man de vrouw in het gezicht sloeg, op de grond duwde en haar vervolgens meerdere keren tegen het hoofd schopte. De man – die aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt – is al vaker veroordeeld voor geweldsmisdrijven tegen (ex)-partners. Hij liep nog in een proeftijd na mishandeling van hetzelfde slachtoffer.

Behandeling: stok achter de deur

De opgelegde behandeling moet helpen voorkomen dat hij opnieuw in de fout gaat. De rechtbank verbond daar een lange proeftijd van vijf jaar aan: indien hij binnen vijf jaar opnieuw de fout in gaat, dan loopt hij het risico ook de twee maanden voorwaardelijke celstraf te moeten uitzitten. De proeftijd geldt ook voor het contact- en locatieverbod dat de rechtbank oplegde. Hij mag geen contact opnemen met het slachtoffer en ook niet in de buurt komen van haar woning.

Bron: NU.nl/DUIC.nl

Cookieinstellingen